Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cameron, atacat. Susţinătorii Brexit-ului consideră că acordul încheiat la Bruxelles este doar o banală hârtie!

ro

20 Feb, 2016 11:32 2026 Marime text
Principalii susţinători ai campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană au respins acordul de reformă al premierului David Cameron, calificându-l un document slab care nu ar avea mai multă forţă decât un contract nesemnat.
 
În stilu-i caracteristic, Nigel Farage, liderul partidului anti-UE UKIP (adică Partidul Independenţei Regatului Unit), a arătat că acordul premierului "nu are valoare mai mare decât hârtia pe care este scris".
 

"Ne cer să rămânem într-o uniune ce seamănă acum cu o clădire care a luat foc. Dar există o uşa de ieşire", a adăugat el.

 
Potrivit lui Matthew Elliott, coordonatorul campaniei ”Vote Leave” (Votaţi pentru ieşirea din UE), Cameron "a făcut întotdeauna campanie pentru a rămâne în UE şi a cerut doar modificări minore".
 

"El va declara acum victoria, dar este una fără nicio valoare: instanţele UE încă ne controlează frontierele şi legile, încă trimitem 350 de milioane de lire pe săptămâna UE în loc de a cheltui aceşti bani aici pe priorităţile noastre, iar noi nu am luat înapoi nimic sub control. Crucial, acest acord nu este obligatoriu şi poate fi rupt de politicienii UE şi judecătorii nealesi ai UE, aşa că nu va avea mai multă forţă decât un contract nesemnat", a adăugat Elliott.

 
Două campanii care susţin Brexit-ul sunt finanţate puternic. „Vote Leave” este condusă de lobby-istul Matthew Elliott, iar „Leave.EU” este condusă de magnatul imobiliar Arron Banks.
 
Activiştii pro-Brexit duc o campanie puternică. „Leave.EU” are 60 de operatori de call-center doar în Bristol şi a angajat experţi ai firmei americane de lobby Goddard Gunster, iar în online a adunat deja peste 320.000 de like-uri şi  39.000 de abonaţi la contul de Twitter, mult mai mulţi decât cei ai taberei pro-UE. Mai grav, din ce spune presa britanică, nici măcar guvernul lui Cameron nu dă semne clare că vrea să evite un Brexit.
 
De cealaltă parte, iniţiativa pro-europeană „Britain Stronger in Europe” nu a reuşit să aibă succes, pentru că nu are argumente cu priză la public. Până şi abrevierea sa este luată în râs de unii britanici – BSE însemnând Best Sex Ever.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii