Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera Deputatilor dezbate si voteaza pe 1 iunie motiunea PNL

ro

30 May, 2010 18:41 1077 Marime text

Moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, semnată de 51 de parlamentari liberali, se va discuta şi vota marţi, 1 iunie, în plenul Camerei Deputaţilor.Moţiunea se intitulează "Programul Băsescu - PDL, curbe de sacrificiu pentru români", liberalii solicitând prin acest document ministrului de Finanţe să prezinte, la angajarea răspunderii Guvernului pentru măsurile de austeritate, un proiect de buget rectificat.

Potrivit moţiunii, proiectul de buget rectificat trebuie să reflecte modul transparent în care aceste măsuri sunt implementate şi, mai ales, impactul asupra populaţiei.

În opinia liberalilor, proiectul de buget rectificat ar trebui dezbătut de Parlament în regim de urgenţă.

Moţiunea reprezintă un "semnal de alarmă" pe care deputaţii PNL îl trag în Parlament, ei nefiind de acord cu maniera şi măsurile propuse de actuala putere, care, în opinia lor, au menirea de a-i împovăra pe români şi nicidecum de a le oferi soluţii.

Liberalii acuză, în moţiune, lipsa de performanţă economică a Cabinetului Boc, care "a dus România într-o situaţie grea, fără precedent", dar şi "lipsa de viziune şi ineficienţa măsurilor anunţate, care nu vor avea darul de a ne scoate la liman".

De asemenea, PNL apreciază drept "incalificabil şi iresponsabil" modul în care primul-ministru Emil Boc a înţeles să comunice măsurile de austeritate.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor este cea de a cincea iniţiată de parlamentarii din opoziţiei de la începutul acestui an, după cele împotriva miniştrilor Sănătăţii, Muncii, Educaţiei şi Transporturilor.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii