Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera de stimulare senzorială pentru elevii din Centrul „Maria Montessori”

ro

12 Mar, 2014 09:48 2139 Marime text
Fondurile strânse în urma concertelor susţinute în cadrul campaniei „Music for Autism”  au dus la crearea unei camere de stimulare senzorială în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori”.

Camera de stimulare senzorială este astfel creată încât copilul care va beneficia de această experienţă să se simtă ca într-un cadru familiar şi sigur.  Acest spaţiu este dotat cu o multitudine de stimuli auditivi, vizuali, olfactivi şi tactili, efectele create de aceşti stimuli având rol dublu, acela de a relaxa şi de a stimula.

Copii vor primi şedinţe gratuite, iar terapeuţii vor putea, cu ajutorul stimulilor din această cameră să descopere preferinţele elevilor, să stimuleze comunicarea cu cei din jur şi să faciliteze activitatea terapeutică prin reducerea stărilor de agitaţie şi agresivitate. Beneficiile vor fi evidente în comportamentul copiilor deoarece le vor dezvolta noi căi de comunicare axate pe senzorial, oferă posibilitatea de a-și exprima liber preferințele.
Campania „Music for Autism” s-a desfăşurat în perioada octombrie 2012 – mai 2013 şi, datorită succesului avut, a fost redeschisă în luna ferbuarie a acestui an, urmând ca fondurile strânse prin concertele desfăşurate în cadrul campaniei să ajungă să bucure cât mai mulţi copii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii