Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera ascunsa! Medic de la Maternitatea Giuleşti Copiii ăştia trebuiau să moară!

ro

20 Aug, 2010 18:06 4721 Marime text
camera_ascunsa.jpg Informaţii surprinzătoare în cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti. Cel care ar fi trebuit să-i verifice pe electricieni dacă şi-au făcut treaba nu este de specialitate.Informaţii surprinzătoare în cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti. Cel care ar fi trebuit să-i verifice pe electricieni dacă şi-au făcut treaba nu este de specialitate. Angajatul recunoaşte că ar fi putut fi păcălit oricând în privinţa funcţionarii aparaturii. O echipă Realitatea TV a intrat în sediul maternităţii şi a stat de vorbă cu angajaţii.

Ancheta procurorilor nu s-a încheiat, iar agenţii de pază ocupă încă intrările. Asta pe dinafară, pentru că în interior cei care păzesc sunt poliţiştii. Cu o mapă sub braţ, reporterii Realitatea TV devin credibili.

Aceştia le spun poliţiştilor că sunt din partea Primăriei Capitalei şi că au venit să inspecteze spitalul pentru a monta apoi alarme de incendiu. Reporterii sunt mai apoi conduşi la un cadru medical care îi însoţeşte prin spital.

Discuţia dintre reporteri şi medic alunecă, inevitabil, spre tragedia de luni. Concluzia la care ajunge angajatul maternităţii este şocantă: "Copiii tot ar fi trebuit să moară!"

"Ancheta va dura mult. Se va lăsa cu pretenţii de sute de mii de euro. Lucrez de 34 de ani aici. Aproape o viaţă de om. Copiii ăştia trebuiau să moară. Concret, era ora de schimb. Amărâta aia (asistena medicală - n.r.) s-a dus să se schimbe, când îi vine schimbul, să poată să plece. Nu ştiu câte minute a stat. C-a fost incubator, c-a fost aerul condiţionat... Să vă spun ce s-a întâmplat. Uşile sunt ermetic închise. Când a răbufnit, s-a rupt uşa", a spus medicul de la Maternitatea Giuleşti.

Omul sugerează faptul că cei care au făcut verificările aparatelor electrice sunt angajaţi ai spitalului, însă aceştia îl puteau păcăli cu uşurinţă, el nefiind de specialitate.

"Au şi verificat instalaţia cu trei zile înainte. Nu este o firmă de afară, ca să zici că o să-mi lucreze ceva şi apoi s-a terminat, ia dispoziţia de plată. Eu am argumente, dar am argumente verbale. Eu nu sunt specialist, le-am zis: "să verificaţi". Dacă mi-a spus că a verificat, pot să zic ceva? Asta e. Om vedea ce o vrea "ăl de sus"", a conchis cadrul medical.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii