Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călin Popescu Tăriceanu - "Data alegerilor parlamentare aduce multe incoveniente"

ro

01 Sep, 2016 22:10 2298 Marime text
Astăzi, la Parlamentul României, a avut loc reuniunea noul Birou permanent al Senatului României. La finalul ședinței, preşedintele camerei superioare a Legislativului, Călin Popescu-Tăriceanu, a stat de vorbă cu jurnaliştii şi şi-a expus opinia despre recent convenita dată a alegerilor generale.

“Data alegerilor, după părerea mea, aduce mai multe inconveniente. Pe unele dintre acestea le-am menționat la momentul respectiv, când i-am solicitat premierului să nu amâne data alegerilor, ci, dimpotrivă, să încercăm s-o aducem cât mai aproape. De ce? Democrația participativă pe care o avem suferă în ultima perioadă printr-un nivel ridicat de absenteism. Cu cât mergem mai spre iarnă, cu atât nivelul de absenteism va fi mai mare din cauza condițiilor meteorologice”, afirmă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu

“Mai există un alt considerent și anume cel al prevederilor legale și constituționale legate de constituirea Parlamentului și, ulterior, de alcătuirea programului de guvernare și a coaliției de guvernare. Bănuiesc că va fi vorba despre o coaliție, deoarece probabil că nici un partid nu va reuși să obțină majoritate absolută. Așadar, o să ne trezim într-o perioadă foarte proastă, bănuiesc că între Crăciun și Anul Nou, cu lucruri foarte importante care necesită, în mod normal, o analiză profundă și nu o negociere în pripă”, a mai subliniat Tăriceanu.

“În România, după cum bine știți, în a doua parte a lunii decembrie, lumea este mai preocupată mai mult de sărbători și de cadouri și noi ar trebui să discutăm lucruri foarte serioase care au ecou și reverberații și consecințe pe termen lung, respectiv patru ani. De aceea, eu cred că nu e o perioadă propice pentru astfel de acțiuni politice care ar fi trebuit să se desfășoare într-o perioadă neafectată de sărbătorile de iarnă”, insistă şeful Senatului

Călin Popescu Tăriceanu a mai vorbit despre adoptarea bugetului pentru anul viitor, tot în contextual alegerilor parlamentare ce vor avea loc pe 11 decembrie. Potrivit lui Tăriceanu, “dezbaterea unui buget și aprobarea lui necesită un efort serios, consistent, care va trebui să se petreacă în perioada lunii ianuarie, când este vacanță parlamentară. Sigur, putem să convocăm sesiune extraordinară și bănuiesc că aceasta va fi soluția”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii