Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călin Popescu Tăriceanu „Am acceptat, fără ezitare, să mă supun testului poligraf”

ro

15 Sep, 2016 17:19 1714 Marime text
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu afirmă, într-un comunicat de presă, că a acceptat fără ezitare să se supună, „de bună-voie”, testului poligraf, la audierea din cursul dimineţii de la DNA, în dosarul lui Bogdan Olteanu, dar că nu se miră că surse judiciare din interiorul DNA au scurs „aşa-zise informaţii”, precum faptul că nu a răspuns unor întrebări pentru că nu îşi amintea.
 
Iată comunicatul integral:

„Aşa cum am anunţat în mod oficial, în această dimineaţă m-am prezentat la sediul DNA pentru a răspunde întrebărilor procurorilor în calitate de martor, în dosarul în care este cercetat Bogdan Olteanu.
După cum se ştie, în faza de instrumentare a unui dosar, procedura nu permite părţilor: procurori, martori, avocaţi, etc, să dezvăluie publicului conţinutul discuţiilor purtate cu procurorul de caz. M-am conformat acestei obligaţii legale, aşa cum s-a văzut la ieşirea mea de la audierea de la DNA. Din păcate, legea a fost respectată unilateral, doar de către subsemnatul, pentru că scopul vădit al conducerii DNA manifestat în ultima vreme este încercarea de a-mi compromite imaginea publică în perspectiva alegerilor parlamentare. Acest «modus operandi» al conducerii DNA este posibil şi din cauza faptului că procurorii nu răspund în niciun fel pentru abuzurile pe care le comit.
 
Având în vedere palmaresul bogat al DNA în privinţa scurgerilor către presă a unor informaţii confidenţiale din dosare în care sunt implicate numele unor politicieni indezirabili sau incomozi, n-am fost surprins să văd la venirea mea la DNA că presă fusese informată din timp despre ora exactă la care urmă să aibă loc audierea mea, aşa încât imaginile în care preşedintele Senatului României intră la DNA să-şi facă efectul de imagine distructiv. În loc să se preocupe de soluţionarea corectă a dosarelor, audierile unor politicieni la DNA s-au transformat în surse generatoare de invenţii şi zvonuri pentru presă şi de imagini insinuant-compromiţătoare. Lupta cu corupţia pentru care a fost înfiinţată DNA s-a transformat într-un paravan în spatele căruia se duce adevărată lupta partizană.
 
Urmând această realitate notorie, nu m-a mirat nici faptul că din «surse judiciare», adică din interiorul DNA, aşa cum au relatat mai multe televiziuni, s-a scurs o serie de aşa-zise informaţii. De exemplu, că nu am răspuns unor întrebări sub pretextul că nu-mi amintesc ș.a.
 
Am emis acest comunicat pentru că doresc să fie extrem de limpede pentru toată lumea: m-am prezentat în respectul legii la DNA, am răspuns cinstit şi cu bună-credinţă la întrebările procurorilor în dorinţa că adevărul să iasă la iveală. De aceea am acceptat fără ezitare propunerea procurorului să mă supun de bună-voie testului poligraf, chiar dacă acesta nu este recunoscut drept proba în faţă instanţei. Altfel, nu aveam nicio obligaţie procedurală şi nimeni nu putea să-mi impună acceptarea acestui test.
 
Aşa cum am mai spus, mă aştept că, în perioada care a mai rămas până pe 11 decembrie, DNA să-şi înteţească atacurile împotriva unor lideri politici, aşa cum s-a întâmplat înaintea alegerilor locale, când mulţi candidaţi au fost scoşi din cursa de procurori, după care s-a aşternut liniştea pe dosare ce păreau extrem de consistente şi care au fost intens mediatizate.
 
Mai vreau să se ştie că nu voi ceda presiunilor şi încercărilor de intimidare şi discreditare, indiferent de la cine vin acestea”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii