Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călin Goia şi Alice Năstase s-au alăturat campaniei „Eu cum ajung la şcoală?”

ro

02 Feb, 2012 16:54 1112 Marime text

Vedetele vor ajuta la strângerea de fonduri pentru achiziţionarea a două microbuze şcolare

Campania de strângere de fonduri „Eu cum ajung la şcoală?" lansată de organizaţia World Vision în luna decembrie a anului trecut va fi susţinută, începând cu luna februarie 2012, de Călin Goia, solistul trupei Voltaj şi de Alice Năstase, redactorul şef al revistei Tango . Campania are drept obiectiv achiziţionarea a două microbuze şcolare pentru 150 de copii din comuna vasluiană Rebricea care, pentru a ajunge la şcoală, sunt nevoiţi să meargă pe jos chiar şi 10 kilometri. Cele două vedete care s-au alăturat cauzei World Vision vor sprijini organizaţia pe tot parcursul campaniei şi vor încerca să strângă fonduri pentru a putea oferi copiilor şansa de a ajunge mai uşor la şcoală. Totodată, pe parcursul implicării, Alice Năstase şi Călin Goia vor promova mesajul campaniei şi vor trage un semnal de alarmă asupra lipsei accesului la educaţie pentru copiii defavorizati din mediul rural.

Din cauza drumului anevoios şi a sărăciei, foarte mulţi copii din zonă renunţă la şcoală. În satele din comuna Rebricea nu există şcoli care să asigure şi ciclul gimnazial, astfel încât, odată ce au trecut în clasa a V-a, elevii sunt nevoiţi să parcurgă 10 kilometri pe jos pentru a merge la şcoală. Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratul şcolar Judeţean Vaslui, peste 785 de elevi au abandonat şcoala în prima jumătate a anului şcolar 2010-2011. Din cele 785 de cazuri de abandon şcolar, mai mult de jumătate, respectiv 405 cazuri, sunt din rândul elevilor din ciclul gimnazial, iar peste 80% dintre acestea provin din mediul rural.

„Am rămas impresionat de povestea celor 150 de copii care sunt nevoiţi să parcurgă atâţia kilometri pe jos, indiferent de vreme, pentru a ajunge la şcoală. Aceşti copii ne dau o lecţie de viaţă. Deşi sunt la o vârstă fragedă, luptă în fiecare zi pentru viitorul lor, fiind conştienti de importanţa învăţăturii. Îi rog pe toţi să nu rămână indiferenţi şi să ajute fiecare, cum poate, pentru a le oferi acestor micuţi şansa să înveţe. Împreună, putem schimba vieţi în bine, chiar şi cu gesturi mici", a declarat Călin Goia. „Când am citit poveştile acestor copii, am simţit că trebuie să fac ceva pentru ei. Este nedrept sa se confrunte cu asemenea greutati la o varsta atât de fragedă. Campania de strîngere de fonduri lansată de World Vision le oferă acestor copii un licăr de speranţă în plus, iar nouă, celor care am fost apăraţi de foame şi de frig, ne îngăduie să fim buni, să dăruim, să mulţumim vieţii pentru ceea ce avem, întorcându-ne recunoştinţa printr-un mic exerciţiu de generozitate" a declarat Alice Năstase. Călin Goia şi Alice Năstase vor susţine campania „ Eu cum ajung la şcoală?" şi pe paginile lor de Facebook, unde fanii pot intra în legătură cu ei şi pot afla detalii despre copiii din programul World Vision.

Alătură-te şi tu campaniei „Eu cum ajung la şcoală?" şi ajută World Vision să cumpere două microbuze pentru 150 de copii care sunt nevoiţi să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la şcoală. Gestul tău poate face diferenţa!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii