Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călătorie în timp, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

ro

13 May, 2017 13:04 2206 Marime text
Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” își deschide porțile, astăzi şi mâine, pentru manifestarea „Zilele Muzeului Militar Național”.

Parte din farmecul inedit al acestei ediții, ce are ca temă „Istoria militară retrăită”, este prezentarea interactivă a unor momente din istoria militară a României, cu personaje și scene ce vor prinde viață cu ajutorul personalului Muzeului Militar Național și a numeroși colaboratori.

De menţionat că scena Războiului de Independență a României (1877-1878) va fi recreată de asociația „Tradiția Militară” prin prezentări de uniforme și demonstrații de tactică și instrucție de front după regulile militare ale vremii. Rolurile aliaților (drujinele de voluntari bulgari înființate la Ploiești) dar și ale inamicilor (nizamii otomani) vor fi jucate de membrii Societății Naționale „Traditsia”, din Bulgaria.

Perioada celui de Al Doilea Război Mondial va fi marcată prin organizarea unui punct de comandă de pe Frontul de est, realizat de membrii asociațiilor „Redescoperă Istoria”, din București și „Retromil”, din Brașov.  

Armata României a zilelor noastre va fi reprezentată de una dintre unitățile de elită din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale — Detașamentul de Căutare și Salvare prin Luptă — care va prezenta la standul său echipamentul și armamentul din dotare precum și tehnicile specifice activității sale.

În cele două zile ale manifestării vor avea loc depuneri de coroane, prin ceremoniale militare de epocă, la monumentele aflate în incinta muzeului: Monumentul Eroilor Regimentului 21 Inf. (realizat de Oscar Han) și la Monumentul dedicat generalului Ioan Emanoil Florescu (realizat de Jules Clement Chaplain).
 


Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii