Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caii sălbăticiţi de la Letea lovesc în şefii DSV Tulcea

ro

10 Jun, 2011 21:14 1077 Marime text

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare Tulcea, Marilena Tertiş, şi alţi trei reprezentanţi ai acestei instituţii, implicaţi în cazul celor 54 de cai sălbăticiţi de la Letea, transportaţi în urmă cu aproape 3 săptămâni într-un "camion al groazei", spre abator, vor fi cercetaţi în Comisia de Disciplină a Autorităţii Naţional Sanitar-Veterinare (ANSVSA).

Ei sunt acuzati de "management defectuos al situatiei din zona", se arata intr-un comunicat semnat de Radu Roatis, presedintele ANSVSA.

Direcţia de audit tehnic şi control din cadrul ANSVSA a facut verificari la DSV Tulcea in legatura cu "bunăstărea animalelor", cat si cu "acţiunile de monitorizare, profilaxie şi control al Anemiei Infecţioase Ecvine (AIE), corelate cu evenimentele semnalate în mass- media, ca urmare a organizării unui transport de cabaline din localitatea C.A. Rosetti - Letea, judeţul Tulcea" si a constatat mai multe nereguli.

"Din zona C.A. Rosetti - Sulina au fost efectuate până în prezent trei transporturi de cabaline după cum urmează: a) În data de 06.04.2011 un transport de 56 de cabaline aparţinând unuu număr de 16 proprietari, conform documentelor eliberate. Menţionăm că activitatea de identificare prin microcipare şi implicit de eliberare a paşaportului animalului care atestă proprietatea, aparţine Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARZ), aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). b) În data de 07.05.2011, un număr de 35 de cabaline, care au avut, conform documentelor, un singur proprietar. c) În data de 20.05.2011, un număr de 49 cabaline, dintre care 19 pozitive la AIE, transport care a fost oprit pe raza judeţului Brăila, unde au fost debarcate în localitatea Urleasca, în incinta unei ferme. Destinaţia tuturor acestor transporturi a fost abatorizarea, în diferite unităţi de profil din ţară", se mai arata in comunicat.

Citeste mai mult pe green-report.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii