Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CAB a respins ca nefondată contestaţia lui Voiculescu privind verdictul de necolaborare cu Securitatea în cazul lui Traian Băsescu

ro

10 Dec, 2014 20:44 1878 Marime text
Curtea de Apel Bucureşti a respins astpzi, ca nefondată, contestaţia lui Dan Voiculescu faţă de decizia prin care Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a stabilit, în octombrie 2013, că preşedintele Traian Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al fostei Securităţi, informează Mediafax.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare.

Dan Voiculescu a contestat adeverinţa emisă de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), conform căreia preşedintele Traian Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al Securităţii.

Cea mai recentă adeverinţă emisă de CNSAS în cazul preşedintelui datează din 22 octombrie 2013, după ce au fost consultate note atribuite acestuia privind activitatea sa ca reprezentant al companiei Navrom.

Verificarea preşedintelui Traian Băsescu a fost făcută în urma unei cereri din 5 decembrie 2012 a cotidianului Ring.

CNSAS a mai emis în 2002, 2004 şi 2006 decizii potrivit cărora Traian Băsescu nu a fost agent sau colaborator al Securităţii ca poliţie politică, decizia din 2006 fiind menţinută şi în 2009, ca urmare a verificărilor făcute cu ocazia alegerilor prezidenţiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii