Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ca răspuns la problemele unei comunităţi Elevii şi studenţii vor învaţa cum să scrie şi să modifice o lege

ro

13 May, 2016 07:26 1556 Marime text
La Camera Deputaţilor va avea loc un eveniment special. Circa 150 de elevi şi studenţi din toată ţară vor participa începând de astăzi la o acţiune de o simulare a procesului decizional în cadrul Parlamentului. Potrivit unui comunicat al Camerei, evenimentul este organizat de Camera Inferioară a Parlamentului, Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti şi Societatea Europeană pentru Justiţie.
 
Elevii şi studenţii vor învaţa cum să scrie şi să modifice un proiect legislativ, ca răspuns la problemele unei comunităţi, şi cum să pună în practică rigorile legislative. Tinerii vor fi organizaţi pe grupuri parlamentare şi în cinci comisii de specialitate în cadrul cărora vor fi discutate şi modificate propunerile legislative selectate. Evenimentul începe astăzi, la ora 10:00, şi se desfăşoară până duminică.
 
Elevii şi studenţi sunt de la mai multe univerități din ţară precum: Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Politehnică Bucureşti, Academia de Studii Economice, Universitatea “Al. I. Cuza” din Iaşi, Universitatea din Oradea, SNSPA, Universitatea “Titu Maiorescu”, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, Universitatea din Craiova, Sibiu, Braşov.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii