Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Burse de jurnalism, în memoria Oanei Livadariu, care a murit la doar 34 de ani

ro

02 Mar, 2016 18:55 1935 Marime text
 
Asociația OvidiuRo lansează Bursele de Jurnalism Civic ediția 2016, în memoria Oanei Livadariu, tânăra jurnalistă care s-a stins din viaţă în ianuarie 2015, la doar 34 de ani, după o nouă încercare de a învinge cancerul.
 
Oana lucra la Asociaţia Ovidiu.ro, acolo unde a vrut şi a şi reuşit să le ofere copiilor săraci din România şansa la o educaţie, la o viaţă mai bună.  
 
„Oana își făcea cu pasiune meseria și credea cu tărie în puterea cuvântului de a schimba lumea. În memoria ei, OvidiuRo a creat o bursă de jurnalism prin care încurajează tineri jurnaliști să documenteze o problematică pe cât de complexă, pe atât de stringentă: lipsa accesului la educație pentru cei mai săraci copii din România, care îi ține captivi în cercul vicios al sărăciei în care s-au născut”, se relatează pe ovid.ro.
 
La nivelul anului 2014, aproape o treime din copiii României trăiau în condiții de sărăcie extremă (32 %) iar unul din doi copii se afla în situație de risc de sărăcie și excluziune socială. Doi din trei copii săraci nu pot beneficia de educație timpurie din cauza condițiilor materiale iar rata abandonului școlar este în creștere.
 
Selecția bursierilor va avea în vedere următoarele criterii: calitatea predocumentării și planul documentării (30%), subiectul ales & unghiul de abordare a temei (30%), CV (top 3 materiale / articole realizate) (20%), componenta vizuală (foto/video)(20%), acord de publicare - publicație locală, regională sau națională (condiție eliminatorie).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii