Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa.ro Scandalul mutării a 13% din Port la Consiliul Local - Dumitru Costin suspectează interese olandeze sau ruseşti în Portul Constanţa

ro

20 May, 2014 12:06 2644 Marime text
*  "Dacă dezvoltăm Constanţa, Rotterdam are de suferit", susţine liderul sindical
*  Sute de sindicalişti au protestat împotriva trecerii unui pachet de 13% din Port la Consiliul Local
*  Mazăre le-a spus sindicaliştilor că sunt plătiţi de oamenii de afaceri Corneliu Idu şi Gabriel Comănescu

Suspiciuni privind interese externe revin în discuţie, odată cu propunerea trecerii unui pachet de 13% din acţiuni din Portul Constanţa de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Local, subiect ce a stârnit un scandal imens pe plan local şi a scos, în stradă, sute de angajaţi din port.
     Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), repune pe tapet subiectul intereselor Olandei, care ar dori ca Portul Constanţa să nu se dezvolte, pentru a nu afecta portul Rotterdam. Despre acest subiect s-a mai discutat în 2012, când senatorul PSD Marius Bota declara că "Olanda şantajează România cu intrarea în Schengen, pentru a obţine mai repede şi în condiţii foarte avantajoase managementul privat asupra Portului Constanţa".
     Dumitru Costin ne-a declarat, ieri: "Portul Constanţa reprezintă cu mult mai mult decât o simplă afacere, implicaţiile fiind unele înalte. Aici nu se pune problema de coincidenţe“.

Citeşte continuarea pe bursa.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii