Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa japoneză s-a prăbușit, iar petrolul se ieftinește pe fondul rezultatelor parțiale ale votului din SUA

ro

09 Nov, 2016 09:12 2774 Marime text
Indicele general al Bursei de la Tokyo a închis ședința de miercuri cu o scădere de 5,36%, investitorii fiind îngrijorați de posibilitatea unei victorii a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.
 
Indicele Nikkei 225 a pierdut 919,84 puncte și a închis ședința la valoarea de 16.251,54 puncte.
 
În paralel, prețul petrolului a scăzut și el, cotația futures pentru barilul West Texas Intermediate (WTI) ajungând la 43,07 dolari, în scădere cu 4% față de valoare înregistrată la închiderea ședinței precedente și de asemenea cel mai scăzut nivel de după luna septembrie. Cotația futures pentru țițeiul Brent a scăzut cu 2,43%, până la 44,92 dolari.
 
„Acesta este un deja vu al Brexitului, foarte îngrijorător”, a declarat Bob Takai, președinte al companiei japoneze Sumitomo Corp Global Research, referindu-se la votul surpriză al Marii Britanii în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană la referendumul din luna iunie, care a provocat turbulențe pe piețele din întreaga lume.
 
Scăderea prețului petrolului a intervenit pe fondul creșterii prețului aurului, o valoare tradițională de refugiu pentru investitori în perioade de criză, în timp ce dolarul american s-a depreciat în raport cu un coș de valute.
 
„Pe piețele financiare, o victorie a lui Trump este văzută ca un șoc, declanșând o fugă spre activele sigure, ceea ce a dus în jos prețul petrolului”, a declarat Son Jae-hyun, analist la Mirae Asset Daewoo.
 
Candidatul republican Donald Trump câștigase la ora 05:00 GMT (07:00, ora României) 245 de electori dintre cei 270 necesari pentru a învinge în alegerile prezidențiale din SUA, față de 209 ai rivalei sale democrate Hillary Clinton, transmite miercuri AFP.

Sursă foto: silicone.fr
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii