Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buncăre amenajate de naziști în junglă (video)

ro

23 Mar, 2015 22:54 2408 Marime text
Ascunzătoarea secretă pe care naziştii o aveau în inima junglei, şi pe care mai marii regimului lui Hitler o pregătiseră ca refugiu pentru vremuri grele, în care ar fi trebuit să fugă din Germania, a fost descoperită de o echipă de arheologi argentinieni.
 
Ruinele ascunzătorii, situate în apropiere de frontiera cu Paraguay, sunt situate într-o zonă greu accesibilă, din Parcul National Teyu Cuare, relatează The Telegraph, citat de evz.ro.
 
Clădirile de piatră sunt acoperite de vegetaţie, fiind vizibile doar după ce drumul este trasat, cu ajutorul machetei, prin hăţişurile şi lianele junglei. Cercetătorii au descoperit monede germane de la sfârșitul anilor 1930, dar şi simboluri naziste pe ziduri.
 
Cu toate că oamenii de ştiinţă nu cred că oficiali nazişti ar fi stat cu adevărat ascunşi în această ascunzătoare, ei şi-au exprimat convingerea că aceste clădiri erau destinate unor politicieni sau membri ai armatei din timpul celui de-al Treilea Reich.
 
Aproximativ 5.000 de nazişti au fost primiţi în Argentina de preşedintele Juan Peron, după cel de-al doilea război mondial.
 


Sursa: evz.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii