Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bulgarii ne fac drum direct spre litoralul grecesc

ro

25 Aug, 2011 00:42 1171 Marime text

Drumul Ruse-Makaza face parte din coridorul pan-european numărul 9, care porneşte de la Helsinki, prin ţările baltice, Moscova, Kiev şi Bucureşti, către portul de la Marea Egee, Alexandroupolis.

Guvernul bulgar are în plan transformarea şoselei într-un drum expres cu două benzi pe sens şi să construiască cei 24 de km dintre oraşul Kardyhali şi Makaza cu fonduri europene, care va costa 32 milioane de euro.

În Bulgaria, drumul E85 parcurge localităţile localităţile Ruse, Biala, Veliko Târnovo, trecătoarea Sipka, Kazanlâk, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kargiali, Momcilgrad şi Makaza.

 

Această parte a coridorului internaţional nu este funcţională deoarece Makaza se află în munţii Rodopi, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia, unde de cinci ani, autorităţile din ambele ţări promit deschidera unui punct de trecere a frontierei. Dar întârzierea proiectului este dată şi de ritmul slab de construcţie a drumului de partea grecească.

 

Dacă va deveni complet operaţional, mai scrie Novinite, drumul Ruse-Makaza va asigura cea mai scurtă rută din Bucureşti către nordul Greciei. Decizia autorităţilor bulgare de a declara acest proiect de interes naţional se datorează nevoii de a accesa fonduri europene, care vor permite ca procedurile de investiţie, expropriere şi construcţie să se deruleze într-un ritm mai alert.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii