Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 30 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bulgaria nu renunţă la proiectul Nabucco

ro

04 Mar, 2015 21:58 1019 Marime text
Bulgaria şi Azerbaidjanul vor să propună Comisiei Europene relansarea proiectului gazoductului Nabucco, care a eşuat în 2013 în lipsa furnizorilor, a anunţat azi premierul bulgar Boiko Borisov.
 
Borisov a declarat că va prezenta Comisiei Europene, împreună cu preşedintele azer Ilham Aliyev, proiectul de relansare a Nabucco.
 
Preşedintele bulgar a subliniat că Bulgaria este un membru extrem de loial al Uniunii Europene, relatează AFP.
 
El a făcut astfel referire la decizia autorităţilor de la Sofia de a bloca construcţia gazoductului South Stream, la solicitarea Comisiei Europene, acesta fiind motivul pentru care Rusia a renunţat la proiect, optând în schimb pentru o conductă către Turcia.
 
"Bulgaria nu poate doar să servească interesele Comisiei Europene, în acest caz este un proiect care este orientat integral către NATO şi Europa. Ani de zile am investit bani în proiectul Nabucco", a adăugat Borisov.
 
Premierul bulgar a subliniat importanţa Coridorului Sudic de Gaze pentru Bulgaria, proiect în care preşedintele azer a oferit "oportunitatea" autorităţilor de la Sofia pentru ca operatorul Bulgargaz să cumpere o participaţie.
 
Proiectul Nabucco viza alimentarea Europei cu 31 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an printr-o conductă care urma să transporte gaze din Turcia până în Austria, prin Bulgaria, România şi Ungaria. Iniţial, gazoductul urma să traverseze şi teritoriul Turciei, având o lungime de 3.900 kilometri şi un cost estimat la 7,9 miliarde euro.

Sursa: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii