Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetarii din toata tara au inceput greva generala

ro

31 May, 2010 14:22 1409 Marime text

Bugetarii protestează astăzi faţă de măsurile anticriză anunţate de Guvern. Activitatea din administraţia publică va fi blocată, iar în spitale nu vor fi asigurate decât urgenţele.

Aproape jumătate dintre angajaţii Primăriei Capitalei au intrat în grevă pe termen nelimitat, cei aproximativ 400 de angajaţi protestează, azi, în faţa sediului municipalităţii. Deşi angajaţii protestează, latoate departamentele din cadrul primăriei se lucrează, în fiecare birou fiind cel puţin un angajat care nu se află în grevă.

Zeci de mii de bugetari ieşeni - profesori, funcţionari publici, cadre medicale - au declanşat, azi dimineaţă, grevă generală, nemulţumiţi de măsurile de austeritate pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlamen.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi afirmă că prima probă a bacalaureatului se va desfăşura normal în toate centrele de examen, în condiţiile în care, potrivit liderilor de sindicat, circa 9.000 de profesori, afiliaţi la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) se află în grevă generală. Profesorii ieşeni au pregătit un miting pentru ziua de mâine în faţa Palatului Culturii, câteva mii de cadre didactice fiind aşteptate la protest.

Şi în toate spitalele ieşene, pe tot parcursul zilei, va fi asigurată doar o treime din activitate, angajaţii urmând să protesteze în curţile unităţilor medicale. Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au declanşat o grevă de solidaritate şi poartă banderole albe, iar în jurul orei 10.00 se vor aduna în curtea instituţiei, în timp ce sirenele ambulanţelor vor fi pornite timp de mai multe minute.

În administraţia publică locală, liderii de sindicat declară că doar în municipalitatea ieşeană şi în direcţiile subordonate acesteia activitatea cu publicul va fi întreruptă total, în timp ce angajaţii Consiliul Judeţean Iaşi se vor afla în grevă japoneză.

Peste 2.000 de giurgiuveni - cadre didactice, medici, funcţionari publici şi angajaţi ai Penitenciarului Giurgiu - sunt în grevă generală luni, cei mai mulţi protestatari fiind sindicalişti din învăţământ şi membrii Sindicatului Finanţelor Giurgiu.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii