Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bruxelles confirmă Toţi pacienţii de la Colectiv trimişi în Belgia, infectaţi cu bacterii

ro

08 Dec, 2015 19:15 2124 Marime text
 
Familiile celor care au scăpat din incendiul de la Colectiv, dar au fost trataţi în spitale şi s-au infectat sau au murit caută explicaţii. În România este greu să primeşti un răspuns sincer, pentru că toată lumea ştie ce probleme există prin spitale. Sau măcar o parte dintre ele. Ei bine, un răspuns oficial de la unul dintre spitalele din Occident la care au ajuns o parte dintre răniții din clubul Colectiv aruncă o nouă lumină asupra condițiilor medicale de îngrijire de care aceștia au avut parte în unitățile medicale românești.
 
Astfel, conducerea Spitalului Militar din Belgia - Military Hospital Queen Astrid Bruxelles –  a confirmat, într-un răspuns oferit la o solicitare a României libere, că toți cei opt pacienți pe care i-a preluat din București au fost infectați cu bacterii intraspitalicești. "Răniții au fost aduși la Bruxelles pe 7 noiembrie, după ce au fost tratați aproximativ zece zile în spitalele din România", se arată în documentul trimis de spitalul belgian. Prin urmare, infecția cu bacterii de care vorbește echipa medicală nu s-a putut realiaza decât în timpul petrecut de pacienții din Colectiv cât timp au fost internați în România.
 
Informația că toți pacienții răniți în clubul Colectiv au ajuns la Bruxelles infectați cu bacterii intraspitalicești este cu atât mai gravă, cu cât medicii români au au fost nevoiți să admită că trei dintre tineri au murit din cauza bacteriilor pe care le-au luat în timpul internării la Spitalul de Arși.
 
Dr.Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, a declarat că „este un grad de infecție spitalicească comparabil, nu neaparat, cu țările civilizate,  dar în niște limite acceptabile.” Numai că în cazul celor trimiși la Bruxelles, nu a fost vorba de “limite acceptabile”, ci de o rată de infectare de 100%.
 
Cu toate acestea, doctorii de la Spitalul Militar din Bruxelles au explicat că infecțiile cu bacterii sunt o raritate în lumea medicală și nu au incidența pretinsă de medicii români: "În timpul spitalizării, există șanse mici și limitate ca pacientul să fie infectat cu bacterii".
 
Adrian Streinu Cercel: Ranitii din Colectiv transferati in strainatate nu sunt infectati, ci colonizati cu un anumit tip de bacterii
 
Managerul Institutului "Matei Balş" din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, astăzi, că cei opt răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transferaţi la Spitalul Militar din Bruxelles "nu sunt infectaţi, ci colonizaţi cu un anumit tip de bacterii, este o diferenţă majoră". El a susţinut că "nu există spital, în ţară sau în străinătate, în care să nu existe riscul infecţiilor nozocomiale". El a adăugat că "la pacienţii cu arsuri majore, rata de infecţie a celor care decedează este de peste 70%, arată statisticile internaţionale".
 
Până în prezent, au fost externate 58 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară. 

Citeşte şi La Constanţa, 32 de infecţii nosocomiale declarate de la începutul anului!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii