Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Britney Spears împlinește 35 de ani

ro

02 Dec, 2016 16:58 2032 Marime text


Britney Jean Spears s-a născut la 2 decembrie 1981, în McComb, Mississippi, și a crescut în Kenwood, Louisiana. A cântat în copilărie în corul bisericii și a participat la un concurs TV - Star Search.

La vârsta de 8 ani a dat probă pentru show-ul TV "The New Mickey Mouse Club". Nu a primit niciun rol fiind prea tânără, dar unul dintre producătorii showului a ajutat-o să-și găsească un impresar în New York. Astfel că următoarele trei veri le-a petrecut la New York, unde a studiat la Off Broadway Dance Center și Professional Performing Arts School.

După trei ani de la prima audiție, Britney a obținut un rol în "The New Mickey Mouse Club", la vârsta de 11 ani, demonstrând că are talent muzical și actoricesc. Pe platourile de filmare i-a cunoscut pe Christina Aguilera și Justin Timberlake, potrivit site-ului cinemarx.ro. Doi ani mai târziu show-ul a ieșit din grila TV și Britney a revenit în Kentwood. După un an școlar normal, Britney a revenit la New York hotărâtă să semneze un contract cu o casă de discuri importantă.

Reprezentanții Jive Records au fost impresionați de talentul ei și i-au propus un prim contract, astfel că albumul de debut "...Baby One More Time" a fost lansat la începutul anului 1999 și include superhituri precum "...Baby One More Time", "Sometimes" sau "Crazy". Vânzările acestui album au depășit 20 milioane de exemplare, aducându-i lui Britney 12 discuri de platină și numeroase premii. Albumul a fost pe locul întâi în topul Billboard 200.

După succesul primului album, Britney a scris împreună cu mama sa o carte, "Heart to Heart" și a efectuat primul turneu mondial.

Al doilea album a fost lansat în 2000. "Oops! ... I Did It Again" a fost un nou succes pentru Britney, cu hituri precum "Oops! ... I Did It Again", "Lucky," "Stronger" și "Don't Let Me Be The Last To Know".

În 2001 a prezentat alături de LL COOL J Premiile Industriei Muzicale Americane, a participat la festivalul Rock In Rio, a cântat alături de Aerosmith, 'N Sync, Nelly și Mary J Blige la Super Bowl și a semnat un contract în valoare de mai multe milioane de dolari cu firma Pepsi. În același an Britney a lansat al treilea album ce include hituri precum "Overprotected," "I'm Not A Girl, Not Yet A Woman" și "Slave 4 U".

Britney Spears a primit premiul pentru cea mai bună artistă în Statele Unite ale Americii de la Recording Industry Association of America, albumele ei fiind vândute în peste 83 de milioane de exemplare în întreaga lume.

La sfârșitul anului 2009, Spears a lansat compilația de hituri ''The Singles Collection''. În 2011, a lansat al șaptelea album de studio, ''Femme Fatale'', cu hituri ca "I Wanna Go" și "Till The World Ends", realizând și un turneu de promovare. Albumul a ajuns pe primele locuri în topuri.

Anul 2013 a însemnat lansarea albumului ''Britney Jean'', care conține hitul "Work Bitch". Alte piese incluse pe acest album sunt "Alien", "Perfume" și "Passenger", potrivit site-ului www.biography.com. În același an a început și show-ul '' Britney: Piece of Me'', la Planet Hollywood Resort și Casino în Las Vegas.

În 2015, Britney Spears a realizat o piesă împreună cu artista rap Iggy Azalea — "Pretty Girls". Ele au cântat împreună la Billboard Music Awards în mai 2015.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii