Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brexit Poziţie comună a Angelei Merkel, Francois Hollande şi Matteo Renzi

ro

28 Jun, 2016 07:27 2435 Marime text
sondaj cati germani vor demisia lui merkel 568303Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Francois Hollande şi premierul italian Matteo Renzi transmit că Uniunea Europeană (UE) nu va negocia cu Marea Britanie privind ieşirea din blocul european până când Londra nu va activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.
 
„Suntem de acord asupra faptului că nu vor avea loc discuţii formale sau informale asupra ieşirii Marii Britanii din UE atât timp cât nu va exista o cerere de ieşire din UE la nivelul Consiliul European", a spus, potrivit AFP, Angela Merkel, flancată de preşedintele francez şi premierul italian.
 
„Suntem de acord că Articolul 50 al tratatelor europene este foarte clar - un stat membru care doreşte să părăsească UE este necesar să notifice Consiliul European. (...) Nu pot avea loc alte etape până când nu se întâmplă acest lucru. Numai atunci va prezenta Consiliul European liniile directoare în virtutea cărora se va negocia o ieşire”, a spus Merkel.
 
Amintim că britanicii au votat joi - cu 52% la 48% din voturile exprimate -, într-un referendum istoric, pentru ieşirea Regatului Unit din UE. În acest context menţionăm că lira sterlină a atins cel mai scăzut nivel - în faţa dolarului - din ultimii 31 de ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii