Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brașov. Salvamontiștii au salvat mai mulți copii blocați în Masivul Postăvaru

ro

18 Dec, 2017 22:37 1239 Marime text
În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 17:30, echipa Serviciului Public Local Salvamont Brașov a fost anunțată prin dispeceratul 112 de existența unui grup de 4 persoane - un adult (instructor de schi din altă zonă) și 3 copii cu vârste cuprinse între 6-8 ani prinși de întuneric și ceață în zona Cabanei Postavaru de pe Drumul Roșu în imposibilitate de a se mai coborâ.

”Ne-am deplasat cu UTV-ul pentru preluarea și transportul lor la baza pârtiei. Când am ajuns cu grupul jos, persoana adultă ne-a anunțat de existența încă unui grup format dintr-un adult (instructor) si 5 copii cu vârste între 7 și 9 ani și ei blocați undeva în zona inferioară a pârtiei Sulinar, zona care este de altfel închisă. Pentru evacuarea acestora am fost nevoiți să apelăm și la colegii de la intreținerea pârtiilor, care au răspuns foarte prompt și care ne-au pus la dispoziție o mașină de bătut zăpada cu care ne-am deplasat și am coborât în siguranță grupul. Le mulțumim cu această ocazie pentru implicarea de care au dat dovada într-o astfel de situație”, potrivit Salvamont Poiana Brașov.

Salvamontiștii roagă persoanele care nu sunt familiarizate cu pârtiile din Masivul Postăvaru să dea dovadă de prudență și responsabilitate în ceea ce privește copiii pe care îi au în grijă, să respecte orarul de funcționare al instalațiilor de transport pe cablu și ora de închidere a pârtiilor și să nu mai intre în zonele în care pârtiile sunt închise.

Sursă foto: Facebook/ Salvamont Poiana Brașov
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii