Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj piscicol în zonele lacurilor Carabail şi Pardina, din judeţul Tulcea

ro

14 Nov, 2014 10:29 1552 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscico, identificând pe raza judeţului Tulcea patru cetăţeni români care transportau 11 plase de pescuit tip monofilament în lungime de 560 metri şi cantitatea de 93,7 kilograme peşte fără documente justificative.
 
Poliţiştii de frontieră de la Tulcea au acţionat, miercuri, în zona lacului Carabail unde au identificat doi cetăţeni români, domiciliaţi în judeţul Tulcea, care transportau plase de pescuit tip monofilament şi peşte din specii diferite fără documente de provenienţă. Conform Biroului de presă al Gărzii de Coastă, un bărbat deţinea într-o ambarcaţiune 6 plase monofilament şi cantitatea de 26 kilograme peşte, iar cel de-al doilea bărbat transporta 5 plase monofilament şi cantitatea de 17,7 kilograme peşte.
 
Şi poliţiştii de frontieră de la Pardina au oprit pentru control, tot miercuri, două autoturisme, înmatriculate în România, conduse de doi cetăţeni români care transportau cantităţi de peşte fără documente justificative. Astfel, un bărbat domiciliat în judeţul Prahova transporta, cu un autovehicul marca Iveco, 30 kilograme peşte, iar un altul, domiciliat în judeţul Suceava transporta, cu un autoturism marca Opel, 20 kilograme de peşte.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 560 metri, iar cantitatea de 93,7 kilograme peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
 
Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament” şi ,,deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii