Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj în floare în Delta Dunării

ro

16 Aug, 2015 22:56 2371 Marime text
600 de kilograme de peşte, plase de pescuit, ambarcaţiuni şi unelte de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, de poliţiştii, în urma unei acţiuni desfăşurate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. În perioada 11 – 13 august, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Poliţie “Delta Dunării” au desfăşurat o acţiune în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi cinegetic.
 
Conform Biroului de presă al IGPR, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost constatate 4 infracţiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 4 persoane şi au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 611 kg de peşte, două ambarcaţiuni rapide, 2 motoare de ambarcaţiuni, 11 unelte de pescuit din plasă monofilament, în lungime de 550 de metri, valoarea aproximativă a bunurilor confiscate fiind de 33.000 de lei.
 
Spre exemplu, doi bărbaţi din Mahmudia au fost depistaţi pe lacul Potcoava, în timp ce pescuiau comercial, dintr-o ambarcaţiune propulsată de un motor outboard, cu unelte fixe tip talian cu vintire de baltă, fără a poseda licenţă pentru pescuit comercial. În ambarcaţiune, poliţiştii au găsit 35 de kg de peşte proaspăt capturat, pe care l-au confiscat şi l-au predat spre valorificare la o societate specializată.
 
Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal, iar ambarcaţiunea şi motorul au fost indisponibilizate, până la definitivarea cercetărilor.
 
Iar doi bărbaţi din Tulcea au fost depistaţi pe lacul Puiu în timp ce transportau 507 kg de peşte proaspăt din speciile somn, crap şi caras, fără documente legale de provenienţă, cu o ambarcaţiune din fibră de sticlă, propulsată de un motor outboard. Ambarcaţiunea şi motorul au fost indisponibilizate până la definitivarea cercetărilor, peştele a fost ridicat în vederea confiscării şi predat spre valorificare la o societate de profil, iar pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal.
 
Sursa foto: politiaromana.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii