Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boştină şi Asociaţii a avut câştig de cauză în litigiul cu CNADR Au fost eliminate prevederile nelegale din caietul de sarcini al licitaţiei privind construcţia autostrăzii Cernavodă-Medgidia

ro

23 Oct, 2012 14:04 1380 Marime text

Boştină şi Asociaţii a obţinut la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) modificarea condiţiilor de participare la licitaţia pentru serviciile de asistenţă juridică în litigiile Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, referitoare la construcţia tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai casei de avocatură, într-un comunicat remis AGERPRES.


Boştină şi Asociaţii a contestat documentaţia emisă de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale S.A. pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect: „Servicii de asistenţă juridică pentru reprezentarea CNADNR S.A în instanţele arbitrale şi de judecată în vederea soluţionării disputelor şi litigiilor din cadrul Contractului de Proiectare şi Execuţie a tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia".

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis parţial cererea casei de avocatură prinDecizia Nr. 3767/346 C7/4127/4145/4237, obligând CNADNR, să precizeze, în mod clar, în documentaţia de atribuire, dacă în totalul cheltuielilor cu experţii, în sumă de 300.000 euro, din Anexa la Formularul 19, sunt incluşi şi experţii ce vor fi nominalizaţi de instanţa de arbitraj, să lămurească aspectele privitoare la limitele în care operatorul economic trebuie să oferteze onorariile experţilor, să lămurească aspectele legate de situaţia în care onorariile experţilor propuşi şi cheltuielile conexe înregistrate ca urmare a efectuării expertizelor vor depăşi cuantumul stabilit de către operatorul economic desemnat câştigător, să elimine Nota 5 din Formularul nr. 5 - 'Capacitate Profesională' care prevede că 'Ofertantul se obligă ca experţii cheie nominalizaţi pentru această procedură să nu fie angajaţi în contracte aflate în derulare' şi să precizeze, în mod neechivoc, dacă cerinţa din fişa de date a achiziţiei privind asigurarea se referă la asigurarea prevăzută de art. 231 din Statutul profesiei de avocat sau la alt tip de asigurare.


„Decizia CNSC ne mulţumeşte pe deplin pentru că obiectivul nostru era eliminarea din caietul de sarcini a prevederilor nelegale şi discriminatorii, ce restricţionau accesul operatorilor economici la procedura de achiziţie publică. Nu am dorit niciodată întârzierea acestui proces, ci doar aducerea lui în termenii legii'" a precizat avocatul coordonator Doru Cătălin Boştină.


Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii este lider pe piaţa de consultanţă juridică din România, cu o cifră de afaceri de 33,47 milioane euro, în 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii