Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bombă de la DNA. Un director din Ministerul Justiţiei urmărit penal

ro

23 Jun, 2016 15:45 1809 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Ion Krech, la data faptei director al Direcției Tehnologia Informației din cadrul Ministerului Justiției și membru în comisia de licitație, cu privire la săvârșirea infracţiunii de luare de mită.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2012-2013, suspectul Krech Ion, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației din cadrul Ministerului de Justiție, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister  și membru în comisia de licitație, a pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții  unei firme de software, în trei tranșe,  suma totală de 239.000 euro.
 
Acești bani au fost pretinși și primiți pentru ca suspectul Krech Ion să sprijine această firmă în câştigarea licitației pentru atribuirea şi derularea unui proiect  derulat de Ministerul Justiţiei, în valoare de 14.700.000 lei fără TVA.
 
Concret, cu câteva luni înainte de publicarea oficială, prin intermediul aceluiași intermediar, suspectul Krech Ion a remis reprezentanților firmei de software caietul de sarcini ce urma să fie publicat de Ministerul Justiţiei. În același sens, suspectul a mai conceput și redactat împreună cu reprezentanții firmei respective documentele aferente licitației, inserând în cuprinsul lor cerințe menite a-i favoriza pe aceștia din urmă.
 
De asemenea, în schimbul banilor pretinși și primiți, suspectul Krech Ion a asigurat și buna derulare a contractului, a susținut și a fundamentat note interne, a semnat fişe de acceptanță, acte adiționale și a ajutat la deblocarea plăților, atunci când au intervenit astfel de probleme.
 
Suspectului Krech Ion i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
Menţionam că, pentru sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea proiectului cu Ministerul Justiţiei şi pentru un alt proiect derulat cu o firmă farmaceutică având drept acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii, aceeaşi firmă de software i-a dat suspectului Fenechiu Relu, la acea dată deputat, suma de 620.000 euro.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii