Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Bogdan Olteanu află luni dacă i se va prelungi perioada de arest preventiv

ro

19 Aug, 2016 07:47 1145 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, astăzi, solicitarea DNA de prelungire a mandatului de arestarea preventivă în cazul fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, informează Agerpres.
 
Potrivit site-ului Curții Supreme, cererea DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul lui Olteanu a fost înregistrată ieri și urmează să fie dezbătută în acestă dimineață, la ora 9:30. Decizia nu va fi definitivă.
 
În 12 august, Instanța supremă a decis definitiv ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.
 
ÎCCJ a admis atunci o contestație a DNA și a desființat decizia luată de un alt complet de judecată din data de 29 iulie care dispusese arest la domiciliu, hotărând ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv, însă pentru o perioadă mai scurtă de timp, de 16 zile.
 
Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

UPDATE ora 15:13:

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru luni discutarea prelungirii mandatului de arestare preventivă pentru fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii