Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Aurescu va participa la prima ediție a Salzburg Forum

ro

07 Sep, 2015 19:21 1569 Marime text
 
Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, va participa mâine la prima ediție a Salzburg Forum, a cărui temă principală este „The Rule of Law and the Laws of War (Statul de drept și legile războiului)”.
 
Evenimentul este organizat de International Peace Institute (IPI), la Salzburg (Austria),  pentru marcarea a 70 de ani de existență a Organizației Națiunilor Unite.
 
Bogdan Aurescu va fi vorbitor principal în cadru panelului „Integritatea teritorială și autodeterminarea: regimuri ireconciliabile?”, alături de viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe și europene al Republicii Slovace, Miroslav Lajčák.
 
International Peace Institute a avut inițiativa lansării, în acest an, a Salzburg Forum ca eveniment de nivel înalt, cu recurență anuală și conceput ca un cadru de dezbateri pe tema riscurilor și provocărilor actuale, în ceea ce privește respectarea dreptului internațional și eficacitatea cooperării multilaterale.
 
 
Dezbaterile care vor avea loc în marja acestei ediții inaugurale vor aborda teme de actualitate legate de drepturile omului, drept internaţional umanitar, aspectele legale ale conflictelor hibride și proliferarea armelor, în contextul apariției unor actori non-statali, contextul juridic în climatul post-conflict și mecanismele de reconciliere.
 
De asemenea, vor fi abordate și temele: principiile integrității teritoriale și autodeterminării, reglementarea conflictelor înghețate, precum și viitorul cooperării multilaterale, ca premisă pentru contracararea crizelor internaționale.



Sursa foto: mae.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii