Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boc Pensia minima si salariul minim pe economie, nu sunt afectate

ro

26 May, 2010 18:05 1040 Marime text

Premierul Boc a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două proiecte de lege, unul referitor la încadrarea în deficitul asumat şi unul referitor la pensii.

„Vom propune Guvernului adoptarea scrisorii de intenţie şi a memorandumului cu UE spre aprobare. Coaliţia îşi menţine punctul de vedere conform căruia nu majorarea taxelor este soluţia pentru menţinerea unui deficit care trebuie finanţat, ci reducerea cheltuielilor bugetare. Am decis în Coaliţie să nu fie afectate: salariul minim pe economie, de 600 de lei. Niciun salariu nu va coborî sub 600 de lei. Am decis să nu fie afectată pensia socială minimă garantată de 350 de lei. Nicio pensie nu va coborî sub nivelul de 350 de lei şi această măsura va fi asigurată prin buget. Nu va fi afectat venitul minim garantat, dar el va fi restrâns şi aplicat doar acelor persoane care sunt în nevoi", a declarat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei Coaliţiei.

"Am decis procedura prin care vom pune în aplicare măsurile anunţate să fie asumarea. Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două proiecte de lege, unul privind încadrarea în deficitul bugetar şi unul referitor la pensii", a adăugat şeful Guvernului.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii