Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boc i-a prezentat azi lui Băsescu remaniabilii. Vlădescu, în capul listei

ro

02 Sep, 2010 18:20 2566 Marime text

63d1ebeaa9b1db6f6e456629a5713dde_71770700.jpgPremierul Emil Boc s-a dus în această dimineaţă, la ora 8:00, la Palatul Cotroceni, pentru a-i prezenta şefului statului lista de miniştri care urmează să fie remaniaţi, informează Gândul. Potrivit unor surse din partidul de guvernământ, Vlădescu, Şeitan, Sandu şi Dumitru apăreau pe lista remaniabililor. "De acum încolo, faceţi ce vreţi!", i-ar fi spus Băsescu premierului, după prezentarea propunerilor.

Potrivit unor surse din partidul de guvernământ, citate de Gândul, de pe lista lui Boc au lipsit "greii" Adrian Videanu şi Radu Berceanu, dar a apărut, în schimb, Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor, alături de cel al Muncii, Mihai Şeitan, ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, şi cel al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu. A fost un afront total adus preşedintelui.

Pe lângă remanierea "soft", din care lipsesc nume din tripleta BVB, Boc a venit şi cu propunerea de a-l schimba pe Vlădescu, susţinut de preşedintele Băsescu. Premierul ar fi invocat faptul că ministrul Finanţelor este cel mai detestat de partid şi că Berceanu, Videanu şi Blaga au, dimpotrivă, susţinere în teritoriu şi în Parlament.

Sursele citate au relatat că şeful statului a pledat din nou pentru o remaniere profundă de guvern, dar că Boc ar fi replicat că partidul nu vrea aşa ceva. În aceste condiţii, Băsescu ar fi spus că îşi ia mâna de pe guvern şi de pe partid, cu mesajul: "De acum încolo, faceţi ce vreţi!".

Imediat după discuţia cu Băsescu, Boc a plecat la partid să discute numele noilor miniştrii cu câţiva dintre liderii PDL. Până acum, s-ar fi stabilit doar ca, la Ministerul Comunicaţiilor, să fie nominalizat Sorin Mândruţescu, şeful Oracle Romania.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 02 Sep, 2010 18:07 Noii MINISTRI trebuie sa indeplineasca calitatea de a avea religia ORTODOXA sau CATOLICA si de a NU face parte din SECTA RELIGIOASA - MASONA albastra politica sau MASONA militara kaki...