Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Black Sea Rotational Force la Constanta

ro

11 May, 2010 20:52 1334 Marime text

Aproape 100 de soldaţi americani - puşcaşi marini şi membri ai forţelor navele - au sosit la baza de pe aeroportul militar Mihail Kogălniceanu în cadrul forţei de rotaţie de la Marea Neagră.

Desfăşurarea Forţei de rotaţie de la Marea Neagră (Black Sea Rotational Force) va începe oficial la 17 mai şi va dura până la sfârşitul lunii iulie. Este pentru prima dată când acest tip de forţă este desfăşurată în regiune.

Cei aproximativ 100 de marinari şi puşcaşi marini au ajuns în România la 8 mai, fiind prima forţă operaţională comună a marinei, aviaţiei şi infanteriei care este desfăşurată în regiunea Mării Negre pentru a coopera în domeniul securităţii .

Soldaţii americani au fost trimişi aici pentru a participa la activităţi comune cu parteneri din regiunile Caucaz, Balcani şi Marea Neagră. Principalul obiectiv al forţei de rotaţie americane este de a promova stabilitatea regională, formând parteneriate cu naţiunile din regiune, şi de a ajuta aceste ţări să-şi consoldizeze capabilităţile militare.

Black Sea Rotational Force va interacţiona astfel cu 13 naţiuni, dintre care 12 au luptat alături de americani în Irak şi Afganistan.

În perioada în care va staţiona această forţă, militarii americani se vor antrena împreună cu naţiunile partenere prin intermediul unor operaţiuni de menţinere a păcii ce se vor desfăşura la bazele de la Babadag, în România, şi Novo Selo, în Bulgaria. De asemenea, vor organiza evenimente de familiarizare în ţările din regiune în domenii precum folosirea armelor neletale sau spionaj militar. În plus, sunt programate simpozioane pe teme precum chestiuni civile, logistică, operaţiuni amfibie.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii