Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Black Cube Angajaţii, acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DIICOT

ro

25 Oct, 2016 11:53 2259 Marime text
Weiner Ron şi Geclowicz David, cei doi angajaţi ai firmei Black Cube cercetaţi pentru că ar fi încercat intimidarea Codruţei Kovesi, au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DIICOT, prin care s-a stabilit ca aceştia să primească pedepse cu suspendare, transmite România TV.

Weiner Ron şi Geclowicz David, spionii arestaţi la Bucureşti în timpul operaţiunii "Tornado “, care a avut-o ca subiect pe Codruţa Kovesi, s-au scos cu acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, găsind înţelegere înduioşătoare din partea procurorilor DIICOT, conform sursei citate.

Ei vor presta muncă nerenumerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile. Mai exact, activităţi de întreţinere, gospodărire şi recondiţionare mobilier la Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului sector 4 , sau vor dezasambla şi sorta componente electrice şi electronice la o fundaţie din Bucureşti.

Înţelegerea procurori-inculpaţi vine ca urmare a propunerii autorităţilor de la Bucureşti şi în lumina prevederilor noului Cod de Procedură Penală, pedepsele însumate pentru infracţiunile comise fiind mai mici de 15 ani

Referatul procurorilor DIIICOT prin care se propune instanţei parafarea acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei cuprinde şi un pomelnic uluitor de infracţiuni puse în sarcina celor doi angajaţi Black Cube şi recunoscute de aceştia ca atare, în două declaraţii parcă trase la indigo.

Anchetatorii de la Bucureşti au luat act de trecutul curat al celor doi, de conduita lor şi de posibilităţile de îndreptare, precum şi de acordul dat de ei pentru a munci în folosul comunităţii. Motiv pentru care procurorii şi-au dat acordul efectuării unor pedepse de 2 ani şi 8 luni cu suspendare, cu o perioadă suplimentară de supraveghere de 3 ani.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Koczka Gyorgy 25 Oct, 2016 13:21 Cam subtire pedeapsa. Si banii ? Banii din contractul Black Cube AR FI TREBUIT SA FIE CONFISCATI !