Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul atentatului de la Istanbul a ajuns la 41 de morți. 13 sunt cetățeni străini. Alți 239 sunt răniți

ro

29 Jun, 2016 14:03 1893 Marime text
Noul bilanț al atentatului comis aseară la aeroportul internațional Atatürk din Istanbul a ajuns la 41 de morți și 239 de răniți. Anunțul a fost făcut astăzi de Biroul guvernatorul metropolei turce, citat de Reuters și DPA.
 
Potrivit oficialului turc, 13 victime sunt cetățeni străini (cinci saudiți, doi irakieni, un ucrainean, un iranian, un uzbec, un tunisian, un iordanian și un chinez), iar dintre acestea trei dețin și cetățenia turcă. De asemenea, din cele 239 de persoane rănite, 109 sunt deja externați.
 
Amintim că trei atacatori sinucigași au vizat, aseară, diferite zone pe aeroportul internațional Atatürk din Istanbul. Aceștia au sosit la aeroport cu un taxi. Premierul turc Binali Yildirim a declarat că atacurile au început la ora 21:22 locală (18:22 GMT). Ministrul Justiției, Bekir Bozdag, a confirmat că cel puțin unul dintre atacatori a avut o pușcă de asalt, care a fost folosită în atac, într-o acțiune bine coordonată.
 
A existat un schimb de focuri între atacatori și poliție în apropierea unui punct de control la terminalul de sosiri internaționale. Oficiali turci au declarat jurnaliștilor locali că unul dintre atacatori a detonat apoi încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în interiorul terminalului lângă intrarea în clădire, în timp ce un altul s-a aruncat în aer în afara terminalului și cel de-al treilea într-o parcare.
 
Înregistrări video postate pe site-uri de socializare arătau un atacator în interiorul clădirii aeroportului și pasageri panicați. Martori au raportat, de asemenea, explozii și focuri de armă în mai multe zone din aeroport, declarând că atacurile păreau să aibă loc la două etaje diferite.
 
Cei trei atacatori au fost uciși în timpul incidentului, care a provocat anularea sau amânarea a sute de zboruri. Aeroportul a fost închis mai multe ore și a fost redeschis doar parțial. Alte curse au fost redirecționate către alte aeroporturi. Aeroportul Atatürk din Istanbul este unul dintre cele mai tranzitate din lume, cu 60 de milioane de pasageri pe an, potrivit agerpres.ro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii