Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beke Istvan, încă 30 de zile după gratii

ro

04 Jan, 2016 18:15 1556 Marime text

Beke Istvan rămâne în arest pentru încă 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că ar fi plănuit să confecţioneze şi să detoneze un dispozitiv exploziv la Târgu Secuiesc de 1 Decembrie, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au respins contestaţia lui Beke Istvan împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti din 22 decembrie 2015 prin care s-a stabilit prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă, din 31 decembrie anul trecut până în 29 ianuarie 2016, scrie Mediafax. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Cetăţeanul român de etnie maghiară Beke Istvan Attila, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat preventiv în 1 decembrie, de Curtea de Apel Bucureşti, la cererea procurorilor DIICOT, care îl acuză de tentativă la infracţiunea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Potrivit anchetatorilor, Beke, membru marcant al extensiei în România a structurii naţionalist-extremiste "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" din Ungaria, ar fi intenţionat să confecţioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care urmărea să îl detoneze în public, la Târgu Secuiesc, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.
 

Sursa foto: evz.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii