Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beijing, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din anul 2022

ro

31 Jul, 2015 18:05 1963 Marime text
 
Atribuirea Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 orașului Beijing este o "alegere sigură și istorică", a reacționat președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, potrivit căruia China "se va achita de angajamentele sale", scrie AFP, citată de Agerpres. "Cu marea experiență a Chinei în organizarea de evenimente de mare amploare, este într-adevăr o alegere sigură. China știm că se va achita de angajamentele sale și își va respecta promisiunile", a declarat Bach după desemnarea Beijingului, preferat orașului kazah Almatî.
 
"Este o victorie istorică pentru Beijing, care începând de astăzi e primul oraș ce organizează atât Jocurile Olimpice de vară cât și cele de iarnă", a subliniat președintele CIO.
 
Întrebat despre faptul că trei ediții succesive ale CIO se vor desfășura în Asia (JO de iarnă 2018 la Pyeongchang, în Coreea de Sud, JO de vară 2020 la Tokyo și JO de iarnă 2022 la Beijing), Bach a răspuns: "Noi am hotărât întotdeauna la CIO să existe o rotație geografică neoficială. În trecut era foarte centrat asupra Europei. Această alegere este expresia globalizării".

Sursa: AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii