Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BEC, strâns cu uşa să spună dacă verifică semnăturile candidaților. PACT acuză fraude

ro

28 Apr, 2016 17:26 1854 Marime text
 
Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) a anunțat, astăzi, că va face contestație în cazul fiecărui candidat pentru alegerile locale din București și solicită AEP, Guvernului și BEC să precizeze cum sunt verificate semnăturile necesare înscrierii în curs electorală, acuzând fraude în organizare.
 

"Există Legea 115/2015 care spune clar că BEC are obligația să verifice pe formă și pe fond aceste liste de susținători. Ne este imposibil să înțelegem cum aceste birouri pot valida candidaturi cu 18.000 de semnături, 30.000 de susținători, în unele cazuri, pe București în 24 de ore. Care este metodologia? Sunt luați prin sondaj, verifică poliția? Vrem să știm o metodologie de verificare unitară pentru că nu este un cadru de competiție corectă", a afirmat, la o conferință de presă, liderul PACT Sebastian Burduja.

 
PACT a adresat o scrisoare deschisă AEP, Guvernului și BEC și a primit un răspuns de la BEC potrivit căruia sarcina verificării semnăturilor "excedează" atribuțiilor sale, arată reprezentanții platformei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii