Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BBC face o radiografie dură a fotbalului românesc

ro

20 Feb, 2016 16:40 2247 Marime text
Katie Gornall, jurnalist BBC, a făcut o incizie în interiorul situaţiei actuale din fotbalul românesc destul de dură. Problemele clubului Metalul Reşiţa au fost disecate în articolul BBC.

Titlul articolului este unul dur: "Fotbalul românesc: cluburile îngropate în datorii ţin jucătorii sclavi".
 
"Florin Aniţoiu, fotbalist care acum două zile a reuşit să devină liber de contract, a fost unul din jucătorii Metalului Reşiţa care, în toamna, au boicotat meciul de liga secundă cu Olimpia Satu Mare, din cauza restanţelor salariale", îşi începe BBC materialul.
 
"În fiecare noapte plâng şi dimineaţă mă antrenez singur. Nu văd cum această situaţie s-ar putea schimbă în viitorul apropiat. Nu pot continuă în ritmul acesta. Am datorii de plătit şi până la urmă voi fi nevoit să-mi găsesc alt loc de muncă, să las fotbalul", declarase Aniţoiu pentru BBC.
 
Între timp, Aniţoiu a scăpat de calvarul Reşiţa şi s-a înţeles cu FCM Baia Mare. Jurnalistul BBS aminteşte că, anul trecut, prin noiembrie, la meciul de la Satu Mare, jucătorii reşiţeni au desfăşurat un banner la mijlocul terenului, cu mesajul "Fotbaliști 2015 = Sclavi".
 
Anițoiu declara atunci: "Am vrut să atragem atenţia, să transmitem că nu se poate continua aşa".
 
Situaţia cluburilor în insolvenţă a fost abordată şi de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, supus şi el tirului de întrebări de BBC.
 
"Sunt foarte îngrijorat că Federaţia nu poate face nimic pe termen scurt. Sunt nemulţumit că avem cluburi în insolvenţă, dar această situaţie s-a creat înainte de venirea mea. N-a existat o strategie pentru fotbal, dar alături de colegii mei am elaborat o strategie clară pentru a ajută cluburile. Ştim care sunt paşii corecţi", a spus Burleanu.
 
În articolul respectiv, jurnalistul BBC pune punctul pe "i" cluburile falimentare, "care-şi tratează jucătorii că pe sclavi, neplătindu-i cu lunile", dându-se exemplul lui Gheorghe Hagi, patronul de la FC  Viitorul.
 
"Există, bineînţeles, şi un mod diferit de a face lucrurile. La câteva ore est de Bucureşti, pe ţărmul Mării Negre, este oraşul Ovidiu. Este casă echipei FC Viitorul, club înfiinţat de cel mai mare fotbalist român, Gheorghe Hagi", scrie BBC, care l-a intervievat şi pe "regele" fotbalului românesc.
 
Jurnalistul BBC face o paralelă între situaţia lui Ianis Hagi şi a tinerilor jucători de la clubul lui Hagi care au planuri mari şi cea a lui Anițoiu și a altor sute de jucători ca el ce rămân în uitare.


Sursa foto bbc.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii