Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BauMax s-ar putea retrage din România Lanţul de magazine nu poate fi salvat în Europa de Est

ro

31 Mar, 2014 17:52 3108 Marime text
Fondatorul lanţului de magazine bauMax a anunţat că va lua în calcul retragerea de pe piaţa din Europa de Est şi va încerca să salveze afacerea în Austria.

Din cauza rezulatelor slabe înregistrate în special în România unde a suferit pierderi de 26 de milioane de euro şi în Turcia, unde au fost înregistrate pierderi de 14 milioane de euro, în anul 2012 faţă de anul 2011, pierderile grupului de bricolaj s-au dublat, ajungând până la 126 de milioane de dolari. Karlheinz Essl, fondatorul bauMax a anunţat că îşi va vinde colecţia de obiecte de artă pentru a putea salva afacerea măcar pe teritoriul Austriei. Colecţia este estimată a atinge valoarea de 86 de milioane de euro. Fondatorul a declarat că în Austria se află aproximativ 4.000 dintre cei 9.000 de angajaţi ai grupului. Lanţul de magazine are 66 de locaţii deschise în Austria, 24 în Cehia, 14 în Slovacia, 15 în Ungaria, 15 în România, opt în Bulgaria, şapte în Croaţia, şapte în Turcia şi patru în Slovenia.
În România sunt deschise 15 magazine bauMax, în oraşe precum Bacău, Braşov, Cluj , Timişoara, Constanţa, Craiova, Tîrgu Mureş, Sibiu, Suceava, Ploieşti, Iaşi, Bucureşti, Piteşti. În Constanţa magazinul bauMax se află pe strada Aurel Vlaicu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii