Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătaie într-un cimitir din Moscova. Cel puțin trei persoane au murit, iar alte 26 au fost rănite (video)

ro

15 May, 2016 00:42 2127 Marime text
Cel puțin trei persoane au murit, iar alte 26 au fost rănite în această după-amiază, într-o uriașă încăierare implicând peste o sută de persoane într-un cimitir din sud-vestul Moscovei, au informat autoritățile ruse, citate de AFP. Din primele informaţii, 23 de persoane au fost internate în spital, dintre care patru se află într-o stare gravă.
 
Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de Interfax, a afirmat că 90 de persoane au fost arestate după aceste violențe. Potrivit mass-media ruse, în confruntările din cimitirul Hovanskoie au fost implicați cel puțin 200 de imigranți din foste republici sovietice din Asia Centrală și locuitori din Caucazul rus.
 
Imagini difuzat de canalul rus de televiziune LifeNews au arătat zeci de indivzi, mulți înarmați cu bâte și bare de metal, fugărindu-se la intrarea și în interiorul cimitirului Hovanskoie, cel mai mare din Europa cu o suprafață de aproape 200 de hectare, în timp ce s-au putut auzi focuri de armă.
 
"Sunt cetățeni tadjici care muncesc în Rusia de peste 20 de ani (...) Membri ai crimei organizate au venit și le-au cerut să le dea 10% până la 20% din venituri", a declarat Karomat Șaripov, lider al mișcării "Lucrătorii migranți tadjici", citat de agerpres.ro.
 
În opinia sa, violențele au izbucnit după refuzul tadjicilor care lucrează la Hovanskoie de a ceda la șantaj.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii