Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu ”S-a creat un acvariu de oameni care sunt rotiţi pe toate funcţiile”

ro

05 May, 2016 00:06 1734 Marime text
Fostul președinte Traian Băsescu a fost invitat, în această seară, la o televiziune. În cadrul interviului, el a vorbit despre numirile care s-au făcut în ultima perioadă în funcții importante ale statului, comentând astfel influenţa sa continuă asupra actualului regim din România. Băsescu a susţinut că s-a creat ”un acvariu de oameni care sunt rotiţi pe toate funcţiile când termină mandatele”. El i-a răspuns astfel fostului premier Victor Ponta, care l-a acuzat că, deși nu mai este la Cotroceni, a rămas la conducerea țării.
 

”Eu am numit oameni foarte tineri şi îmi aduc aminte câte discuţii am avut când s-a terminat al doilea mandat de procuror general al doamnei Kovesi. Am discutat cu Ponta să se creeze un post la Bruxelles că nu puteam să trimit un procuror general la dosare la Sibiu. (....) S-a creat un "acvariu" de câţiva oameni care sunt rotiţi în toate funcţiile pe măsură ce îşi termină mandatele. Decent era să-şi termine mandatele odată cu mine”, a spus Băsescu.

 
În ce privește decizia Curţii Constituţionale privind alegerile locale, Băsescu este de părere că era absolut predictibilă, el arătând că alegerile într-un singur tur nu sunt nici neconstituţionale şi nici nedemocratice.
 

"Adică, cine are cel mai mare număr de voturi din primul tur este primar şi cu asta basta", a spus Băsescu.

 
Amintim că CCR a respins astăzi sesizarea privind unele prevederile din Legea alegerilor locale, printre care şi cele care arată că este ales candidatul ce a întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.
 
După ce i-a fost prezentată o fotografie cu soții Iohannis la acel briefing, fostul șef al statului a admis fie că imaginea a fost surprinsă la sfârșit, fie că militarii nu i-au mai spus președintelui despre misiunile lor.
 

"Sunt două alternative: ori e doar o poză făcută la sfârșit, ori dacă doamna a participat la briefing unde militarii au prezentat misiunile, toate cele, vă asigur că militarii i-au spus lui Iohannis povești din Irak, nu din Afganistan. Nu știu dacă i le-au și prezentat că totuși nu se cade să fie un civil la un briefing în care sunt prezentate misiunile de luptă ale militarilor într-un teatru de război. (...) Există și varianta să nu fi prezentat misiunile așa cum erau ele și militarii să fi recurs la un truc și să spună cu totul altceva decât misiunile precise cum se raportează comandantului armatei. Nu i-au spus. Au ciocnit ouăle și gata. Ca gest a fost în regulă. Într-o zi de mare sărbătoare președintele s-a dus în mijlocul militarilor", a adăugat Băsescu.

 
El a criticat ținuta vestimentară a președintelui și a soției sale.

"Totuși, oastea aia era îmbrăcată cu bocanci, cu armamentul de luptă pe ea, cu căștile pe cap sau, mă rog, la briefing erau fără căști. Nu poți să mergi în rochie fără mânecă. Eu mergeam în zonă de război. Iohannis neplecând în teritoriul afgan cred că nu și-a dat seama că nu ar trebui să fie în costum și adoptat această ținută de sărbătoare. S-ar putea să fi plecat direct de la Înviere, pentru că a doua zi erau la Kandahar. Nu vreau să fiu un critic exagerat. Până la urmă ... fiind sărbătoare și-a umplut de praf un costum. Asta e! (...) Ce-ți era ca în loc de costum să ai pe tine o geacă? În Afganistan e frig, nu te topești de căldură în sezonul ăsta", a mai spus fostul președinte.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii