Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu România este angajată în concretizarea magistralelor maritime ale Mării Negre

ro

26 Jun, 2012 23:20 1304 Marime text

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, la Istanbul, că România a trasat deja tronsonul național din autostrada inelară a Mării Negre, Bucureștiul fiind interesat de concretizarea magistralelor maritime din regiune.

"OCEMN a lansat două proiecte de anvergură a căror finalizare va demonstra capacitatea de a mobiliza resurse şi voinţă politică: magistralele maritime ale Mării Negre şi autostrada inelară a Mării Negre. Avansate acum cinci ani, cele două proiecte nu sunt finalizate, ba aş spune sunt chiar în stadiu incipient. Consider că este înţelept să ne concentrăm pe acele sectoare care împiedică realizarea proiectelor şi să oferim cele mai potrivite rezolvări", a spus Traian Băsescu, în alocuţiunea susţinută în deschiderea lucrărilor summitului OCEMN de la Istanbul.

Șeful statuluia subliniat că România este foarte angajată în concretizarea magistralelor maritime ale Mării Negre.

"Suntem foarte interesaţi şi angajaţi în concretizarea magistralelor maritime al Mării Negre, având în vedere şi experienţa UE în domeniu. În ceea ce priveşte autostrada inelară a Mării Negre, România a trasat deja tronsonul naţional. Proiectele UE faţă de această regiune sunt la început", a adăugat Băsescu.

Președintele a mai precizat că alături de Georgia, Azerbaidjan și Ungaria, România a lansat un proiect ambiţios in domeniul energiei.

 http://newsin.ro/traian-basescu-ocemn.php?cid=view&nid=c400e25c-09f0-41f5-a2db-6b85b71be6e7&hid=media

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii