Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu - propunere controversată

ro

03 Nov, 2015 09:13 1579 Marime text
Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat, în această dimineaţă, pe Facebook, un mesaj în care face o propunere controversată.
“Tineretul are nevoie de cluburi. Prima reacţie a autorităţilor este să le închidă. Greşit. Plecînd de la comanda socială ele trebuie să existe. Soluţia este finanţarea modernizării acestor cluburi cu credite garantate de stat, la fel ca la prima casă. Dacă le vom închide cluburile ce alternativă dăm tinerilor pentru petrecerea sfîrşitului de săptămînă mai ales iarna? Credeţi că vor umple sălile de teatru? Nu vreau să-mi imaginez cît de riscante ar fi nişte cluburi clandestine. Sunt convins că Guvernul României poate da o soluţie inteligentă pentru prezent şi viitor. Tinerii au nevoie de cluburi”, scrie Băsescu.
Cititorii mesajului au reacţionat imediat.
“Uite, numai pt asta nu mai plăateam bani publici, pt modernizarea cluburilor private..pai cum au bani de spagi, cu siguranta au si de modernizare ca-s cluburi PRIVATE, ce, vine statul sa-mi modernizeze apartamentul personal? NU. Dar acesti patroni trbuie sa fie fortati sa respecte normele moderne de securitate. Simplu: esti in regula, functionezi, nu esti in regula nu functionezi - fara spagi, fara nimic”, scrie un utilizator al reţelei de socializare.
“Gresit domnule presedinte! Nu mai avem nevoie de interventionismul statului! Cluburile sunt afaceri private! Sa-si ia credite de la banci, ca orice afacere privata si sa isi finanteze nevoile. Iar institutiile statului sa isi faca datoria. Legile sa fie facute pentru oameni si nu impotriva lor. Institutiile sa ajute mediul de afaceri sa isi desfasoare activitatea si nu sa le impiedice prin legi aberante! Sunt prea multe institutii cu atributiuni de control, date prin legi si norme de aplicare, ale caror angajati nu fac altceva decat sa aplice amenzi sau sa ia spaga ca sa nu aplice amenzi... De asta avem nevoie si nu de "ajutoare de stat" care vor fi pana la urma acordate discretionar clientelei!!”, mai scrie altcineva.



sursa foto: fanatik.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii