Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu, mesaj la un an de la tragedia din Colectiv

ro

30 Oct, 2016 23:09 1233 Marime text
Fostul preşedinte Traian Băsescu a transmis un mesaj la un an de la incendiul produs în Colectiv în urma căruia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa.

„Exact acum un an, se producea cea mai mare catastrofă de după revoluţie. Bilanţul dramatic al tragediei? 64 de suflete tinere s-au înălţat la cer.
Şi tot exact acum un an, prin toate televiziunile, lideri ai Ministerului Sănătăţii, cu un tupeu greu de imaginat, declarau public şi ne asigurau că pot face faţă dezastrului, că spitalele au tot ce le trebuie, că suntem pregătiţi, că avem condiţii precum în Germania, întârziind cu o săptămână declanşarea mecanismelor europene pentru situaţii de urgenţă.
Cu siguranţă, dacă liderii din sănătate care ştiau şi despre dotarea spitalelor, şi despre infecţiile nosocomiale din spitale ar fi activat mecanismele europene din primul moment, astăzi, numărul victimelor ar fi fost mai mic. De aceea, este greu de acceptat că vinovaţii pentru moartea celor 64 de tineri sunt doar printre funcţionari mărunţi. 
Dumnezeu să ocrotească sufletele celor înălţaţi la cer şi să-i întărească pe cei răniţi, dar rămaşi pe pământ în grea suferinţă.
Condoleanţe familiilor celor dispăruţi”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii