Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu "Legea defăimării" va pune România în linie cu China, cu Rusia și cu Turcia

ro

09 Feb, 2016 23:36 1841 Marime text
 
Fostul președinte Traian Băsescu a fost întrebat, în această seară, la un post de televiziune, ce ar face dacă ar mai fi președintele României și ar avea spre promulgare "legea defăimării", proiect de act normativ aflat în dezbatere la Camera Deputaților.
 

"Categoric trebuie trimisă la Curtea Constituțională. Întâi întoarsă în Parlament cu observațiile președintelui. Eu aș întoarce o asemenea lege cu o singură recomandare: uitați-o. Pentru că România din momentul promulgării acestei legi va semăna foarte bine cu China, cu Federația Rusă, cu Turcia, cu zone din acestea care nu au nimic cu democrația. Și asta v-o spune un om care, online este atacat de dimineață până seara. (...) Întotdeauna am avut credința că mai devreme sau mai târziu, eu cred că mai devreme deja, defăimarea gratuită nu va mai prinde la români. Ori, asta este forța unei națiuni, când defăimătorii nu mai au succes", a spus fostul șef al statului.

 
Băsescu a adăugat că, prin "Legea defăimării" românii sunt ''privați'' de dreptul de a se maturiza.
 

"Să nu mai pice în capcanele gratuite ale defăimării. Să facă deosebirea între defăimare și anchete jurnalistice care, uneori, mai pot merge și apropiat de adevăr, dar fără să fie extrem de exacte. Deci, această lege ne pune în linie cu China, cu Federația Rusă a lui Putin și cu Turcia lui Erdogan", a mai spus Băsescu.

 

Întrebat care este ținta proiectului de act normativ, Băsescu a replicat: "Ținta, să știți, nu e apărarea onoarei lui Băsescu (...) Nici apărarea de defăimări a unui politician sau altuia. Este 'pumn' în gură pentru apărarea celor protejați. (...) Este o lege care vrea să pună pumnul în gură dezbaterii publice".

 
Amintim că membrii Comisiilor juridică și pentru drepturile omului din Camera Deputaților au dat astăzi, în ședință comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, adoptând și un amendament care vizează aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru cei care discriminează persoane fizice, între 1.000 și 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale — între 2.000 lei și 100.000 de lei. Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaților PSD, fără susținerea UDMR și PNL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii