Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu - Iohannis ar trebui să respingă cererea de urmărire penală în cazul lui Petre Tobă

ro

04 Sep, 2016 21:36 2645 Marime text
Traian Băsescu a spus, în această seară, la un post de televiziune, că, potrivit acuzaţiilor prezentate public de DNA, Klaus Iohannis ar trebui să respingă cererea de urmărire penală în cazul lui Petre Tobă.
 

„Nu a fost un joc pentru eliminarea ministrului Tobă, ci declaraţiile date de ofiţerii care au fost chemaţi la DNA au generat un bulgăre. Mă nedumereşte însă acuzaţia către ministrul Tobă că a favorizat infractorul, refuzând să desecretizeze anumite documente de la DIPI. (...) Nedumerirea mea este de ce poţi să-l acuzi pe ministrul de Interne că nu a desecretizat nişte documente, de vreme ce nu el le-a secretizat. Aici legea este extrem de clară”, a spus, potrivit news.ro, Traian Băsescu.

 
Băsescu a conchis preşedintele Iohannis ar trebui să respingă solicitarea de încuviinţare a urmăririi penale, însă nu exclude varianta ca în restul volumelor din dosarul lui Petre Tobă să fie şi alte dovezi, unele mai puternice.
 
Amintim că Petre Tobă şi-a anunţat demisia joi seară, după ce DNA a cerut procurorului general al României să solicite preşedintelui încuviinţarea urmăririi penale în dosarul care priveşte activitatea DIPI favorizarea făptuitorului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii