Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu face apel către Avocatul Poporului să atace Ordonanța 45

ro

27 Aug, 2014 21:30 1683 Marime text
Președintele Traian Băsescu a solicitat, astăzi, Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă care modifică legea de organizare a alegerilor prezidenţialeș seful statlui a menționat că  actul normativ ar fi neconstituţional şi afectează procesul electoral.

"Îl atenţionez pe primul ministru care a semnat această Ordonanţă că atât Comisia de la Veneţia cât şi Curtea Constituţională a României au, primii recomandări, CCR are hotărâri, prin care precizează foarte clar că nu trebuies să se emită acte normative care să modifice legile electorale, într-un  interval de la 12 luni până la data alegerilor", a afirmat preşedintele Băsescu, citat de Mediafax.

"Mi-aş permite să mai fac încă o dată un apel la Avocatul Poporului, care prin inactivitate sabotează democraţia, dar mai încerc un apel: să atace la Curtea Constituţională ordonanţa 45 din 2014", a declarat șeful statului.

El a susţinut că ordonanţa adoptată în luna iunie afectează procesul electoral şi modifică elemente substanţiale din legea de organizare a alegerilor prezidenţiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii