Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu Dacă a furat Blejnar, arestaţi-l. Dacă a furat fratele meu, să răspundă în faţa legii(Video)

ro

24 Mar, 2011 11:44 1059 Marime text

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit în interviul de la Realitatea TV despre cazul şefului ANAF, Sorin Blejnar, asupra căruia mai mulţi oameni de afaceri, lideri de sindicat şi politicieni au adus acuzaţii de luare de mită. "Dacă a furat Blejnar, arestaţi-l. Dacă a furat mama sau fratele meu, să răspundă în faţa legii", a spus şefului statului.

"L-am cunoscut pe Blejnar acum câteva săptămâni când am avut cu el o discuţie legată de zarzavaturi, evaziune cu legume fructe. Nu am nicio legătură cu el şi înţeleg că a fost propus în condiţiile în care nu este membru de partid. Nu spune nimeni că rămâne în funcţie. Nu ştiu ce decizie vor lua ministrul de Finanţe şi premierul".

Întrebat dacă este de aşteptat o decizie în privinţa şefului ANAF, Sorin Blejnar, preşedintele Băsescu a răspuns: "Este de aşteptat o decizie" "R: Şi în privinţa domnul Blejnar? În privinţa oricui fură", a răspuns preşedintele.

"Dacă a furat Vîntu, arestaţi-l. Dacă a furat Blejnar, arestaţi-l. Dacă a furat mama sau fratele meu, să răspundă în faţa legii", a mai spus şefului statului.

Despre asumarea politică a lui Sorin Blejnar, şefului statului a spus: "Categoric că PDL l-a asumat. Dacă a venit aşa un mare tehnician, adus cu mari sacrificii şi pus în fruntea ANAF-ului este clar că cineva şi l-a asumat".

Premierul Emil Boc declara la sfârşitul lunii februarie că şefului ANAF, Sorin Blejnar, va fi demis daca Parchetul confirmă vreuna dintre plângerile împotriva sa.

"Întotdeauna corpul de control face anchete administrative - este vorba de o anchetă administrativă. Dacă Parchetul va confirma cel puţin una din plângeri, şeful ANAF va fi demis", a declarat premierul Boc.

Sorin Blejnar a precizat după o întâlnire cu premierul Emil Boc că nu are de gând să-şi dea demisia pentru că a luptat ca activitatea ANAF să fie îmbunătăţită şi că nu va renunţa la funcţia sa. Consilierul personal al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a afirmat, la Realitatea TV, că şeful ANAF, Sorin Blejnar, este verificat de Corpul de Control al primului-ministru.

Pe de altă parte, premierul Emil Boc a susţinut că situaţia preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, va fi tranşată conform deciziei pe care a luat-o anterior, anume că va demite orice demnitar împotriva căruia se începe urmărirea penală.

Sursa: http://www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii