Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu a sesizat CCR pentru o lege privind restituirea imobilelor naționalizate

ro

12 Dec, 2014 13:24 1583 Marime text
Potrivit paginadepolitica.ro, preşedintele Traian Băsescu a transmis, astăzi, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate vizând Legea privind aprobarea OUG 115/2013 susţinând că la reexaminarea acestui act normativ de către Camera Deputaţilor a fost introdus un articol care nu avea legătură cu cererea de reexaminare şi nici cu obiectul de reglementare al ordonanţei.

Concret, este vorba de Legea privind aprobarea OUG 115/2013 pentru instituirea unui nou termen în care să se finalizeze situaţia prevăzută la art. 6 alin. (1) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, precum şi pentru prorogarea unor termene, scrie paginadepolitica.ro, care citează Agerpres.

În sesizare se arată că, pe 10 iulie, Traian Băsescu a solicitat reexaminarea, deoarece acest act normativ modifica, cu ocazia aprobării, un termen stabilit de OUG 115/2013 care la data adoptării legii de către Camera decizională, era deja expirat de două zile, astfel că actul normativ transmis spre promulgare încălca prevederile constituţionale, relatează paginadepolitica.ro.

Şeful statului precizează, totodată, în documentul transmis CCR, că în Camera Deputaţilor, pe lângă schimbările solicitate în reexaminare, legea a mai suferit o modificare „care nu are vreo legătură cu aspectele ridicate prin cererea de reexaminare a preşedintelui României ori măcar cu obiectul de reglementare al OUG 115/2013 aprobată prin legea supusă dezbaterii”.

Sursa: paginadepolitica.ro
Sursa foto: rador.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii