Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu a dat de pământ cu Livia Stanciu și Codruţa Kovesi. Una acuzată de mișmașuri, alta de minciună

ro

13 Jun, 2016 08:21 2525 Marime text
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, aseară, că numirea Liviei Stanciu ca judecător la Curtea Constituțională a României (CCR) este un semn de mulțumire din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru două servicii pe care aceasta i le-ar fi făcut șefului statului.

"Unu - nu l-a declarat incompatibil înainte de campania electorală sau chiar în timpul campaniei. Doi: prin influență, iaca un proces pierdut definitiv pentru o casă cu fals constatat de judecători este trimis la rejudecare la o curte de apel mai binevoitoare sau controlată. De ce s-a ales Curtea de Apel Argeș?", a spus Băsescu, la România Tv.


El a spus că, în opinia sa, numirea Liviei Stanciu la CCR este ca urmare "a mulțumirii" președintelui Iohannis.

"Nu zic că au avut loc negocieri. Eu zic că e pur și simplu mulțumirea lui Iohannis că l-a scos din belea de două ori. O dată putea să nu mai fie președinte dacă se judeca la timp sesizarea ANI. (...) Această chestiune care s-a întâmplat cel puțin din cunoștința mea doar pentru două persoane - rejudecarea unei hotărâri definitive, în cazul Rarinca și în cazul casei lui Iohannis. În mod cert e un semn de mulțumire pentru bunăvoință", a adăugat fostul președinte.


Acesta a mai spus că numirea lui Stanciu este o greșeală, dar că nu o acuză pe aceasta de lipsă de profesionalism.

Amintim că șeful statului a semnat, joia trecută, decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României pentru un mandat de nouă ani. Nici șefa procurorilor anticorupție nu a scăpat de săgețile lui Băsescu. Acesta a apreciat că afirmația procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în privința dezincriminării abuzului în serviciu este șocantă, arătând că nimeni nu a cerut acest lucru, ci doar redefinirea lui.


”Este, pentru mine, șocantă declarația doamnei Kovesi. Eu n-am văzut încă un înalt demnitar al statului român să mintă cu atâta nonșalanță. Deci doamna Kovesi vorbește de dezincriminarea abuzului în serviciu, or nimeni nu a cerut asta. (...) Este o mare minciună pe care doamna o spune public”, a spus Băsescu.


Fostul președinte a arătat că în Codul Penal este o definiție incorectă a abuzului în serviciu.

"Definiția corectă tot într-o lege românească o avem, care este Convenția națiunilor unite împotriva corupției pe care România a ratificat-o și care, la art.19, dă definiția abuzului în serviciu", a adăugat el.


El a mai spus că nimeni nu a cerut dezincriminarea abuzului în serviciu, ci doar definirea mai clară a acestuia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii