Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu a analizat varianta de a nu candida în 2009, din cauza „crimei organizate”

ro

19 Aug, 2011 18:01 1875 Marime text

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui, Valeriu Turcan, a declarat joi seară la TVR Info că Traian Băsescu a analizat în 2009 varianta de a nu mai candida pentru al doilea mandat deoarece au existat grupări "din zona crimei organizate" care au încercat influenţarea alegerilor. Turcan a fost întrebat de comentariul lui Traian Băsescu de joi privind faptul că regretă că a ales să exercite al doilea mandat ca şef al statului, consilierul prezidenţial admiţând că Băsescu "a analizat şi varianta de a nu candida în 2009".

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui nu a dorit să ofere detalii, dar a spus că o parte dintre motive sunt cunoscute de consilierii lui Traian Băsescu. "Motivul principal preşedintele l-a sugerat. A existat la un moment dat o asemenea înverşunare, motivul pentru care preşedintele a candidat. A existat o asemenea înverşunare din partea unor, să spunem, grupări din zona crimei organizate sau dintr-o zonă de influenţă nelegitimă în a influenţa rezultatul alegerilor şi a susţine un anumit candidat, încât acest lucru, necandidatura, ar fi însemnat aproape (...) o abandonare a interesului naţional, într-un moment în care exista un asalt asupra democraţiei", a explicat Valeriu Turcan.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat joi, în glumă, că îi pare rău că îndeplineşte un al doilea mandat ca şef al statului, după ce un student din Republica Moldova a spus cu regret că Băsescu nu poate candida pentru un al treilea mandat. "Nu vă permite Constituţia să aveţi un al treilea mandat...", a spus studentul, după că dorise să ştie dacă numărul de burse pentru studenţii din afara României va fi micşorat odată cu terminarea mandatului lui Traian Băsescu la Cotroceni. "Îmi pare rău că îl fac şi pe al doilea", a răspuns preşedintele râzând.

www.realitatea.net/turcan-basescu-a-analizat-varianta-de-a-nu-candida-in-2009-s-a-incercat-influentarea-alegerilor_863082.html#ixzz1VTIHZgCS

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 19 Aug, 2011 15:33 condusa de el?ma refer la etobotanice intrate in guvernarea pdl de la ibiza si trafic de arme si contrabanda in port